Tre tips för den som ska lära sig åka skidor

Skidåkning är en mycket populär sport oavsett om det handlar om slalom, utförsåkning eller turer för familjen. Träningen blir allsidig och man ökar både styrka, smidighet och balans. Men hur lär man sig egentligen att åka skidor? Här få du tre bra tips.

1. Ha rätt kläder

När man ska åka skidor är det viktigt att ha rätt kläder på sig. Det gäller att inte vara för varmt eller för kallt klädd. Det kan också vara bra att tänka på att kläderna ska vara vind- och vattentäta, och att ha en jacka som är lite längre än vanligt. Då slipper man tänka på att få snö innanför kläderna om man råkar ramla i backen.

2. Var inte rädd för att ramla

När man ska lära sig att åka skidor får man inte vara rädd för att ramla. Ofta slår man sig inte speciellt mycket under inlärningsfasen, och det kan rent av vara bra att ramla flera gånger. På så sätt lär man sig hur man ska falla, och ju mer avslappnad man blir, desto bättre blir både skidåkningen och falltekniken.

3. Ta hjälp av andra

Det allra bästa sättet att lära sig åka skidor på är genom att ta hjälp av andra, mer vana skidåkare. Det är ofta inte speciellt svårt att få en kompis att hålla en lektion i skidor, och i annat fall finns det skidskolor både för barn och vuxna i olika skidorter. Alla kan lära sig att åka skidor, det kan bara ta lite längre tid ibland!

Ett roligt vinternöje

Skidor är ett riktigt roligt vinternöje! Det krävs inte backar för att åka, även om många gillar känslan av att åka utför. Som turåkare skadar man sig mycket sällan, och snön är mjuk att landa i för både vuxna och barn. Sporten kan dessutom utövas av hela familjen.