Doppresenter – årets trend

Har du blivit bjuden på dop såhär i annalkande sommarstunder? Då är det hög tid att tänka på doppresent. Att ge bort något fint och minnesvärt till barnets första högtid hör till. Men vad passar sig egentligen bra som doppresent? Häng med – här ger vi tips och idéer på både klassiska och trendiga doppresenter!

Kärleksfulla doppresenter

Det finns faktiskt inga skrivna regler för vad du kan ge bort i doppresent. Du kan helt enkelt välja något som känns helt rätt och unikt för just det lilla barnet som döps. En oskriven lag när det handlar om doppresenter är dock att gåvan ska kännas kärleksfull.

Det är kanske därför Bukowski-nallen återigen blivit en stor trend vad gäller dopgåvor. Den klassiska lilla nallen symboliserar allt vad livet handlar om; kärlek, unicitet och levande minnen. Ett tämligen komplett koncept för en present som ska tas emot i samband med firandet av ett nytt liv. Bukowski-nallen följer den lilla människan genom livet; från bebisens famn till den fina dekorationsplatsen i hemmet. I äldre dagar kommer barnet kunna se tillbaka på livet via blotta blicken på den lilla nallen.

Personliga doppresenter

Till tidlösa doppresenter hör bland annat smycken och ett tips är att gravera in en varm hälsning i smycket. Något som bevisar att barnet är välkommen till världen med värme och kärlek. Vilken typ av smycke spelar mindre roll, det är själva tanken som räknas.

Att ägna tid och tanke åt doppresenten brukar alltid uppskattas av föräldrarna. Pyssel och kreativitet kan med andra ord leda till den perfekta doppresenten. Ett personligt album där du på ett nära sätt berättar om barnets familj. Det kommer sannerligen bli en överraskning för föräldrarna, men även för barnet i äldre ålder.

Handgjorda saker så som stickade tröjor eller tofflor kan tyckas vara en doppresent från forna tider. Men faktum är att handgjorda ting i allt större grad ökar i värde. Har du talang för att sticka, virka eller sy? Skapa då den unika doppresenten med dina egna händer. Mer personligt och fint kan det knappast bli.