3 tips på trendiga barnmöbler

Inredning har blivit ett stort intresse för många människor och man vill ha det lika snyggt i badrummet som i vardagsrummet eller köket. Ytterligare ett rum som folk börjar fokusera lite extra på är barnrummet. I ett barnrum behöver man dock tänka annorlunda än om man inreder ett vuxensovrum eller t.ex. en hall. Barnrummet behöver ha mycket utrymme för fantasi och lek och med rätt typ av möbler kan du åstadkomma detta på ett litet kick.

Det finns gott om snygga och praktiska barnmöbler, men vilka möbler är de mest trendiga just nu? Precis som allt i inredningsvärlden så förändras trenderna ständigt även när det kommer till barnrum.

Förvaring – De flesta föräldrar är medvetna om hur värdefullt förvaring är i barnrummet. Använd dig gärna av förvaring som gör det möjligt för barnet att själv hjälpa till att ta fram och ta undan sina saker.

Bokhyllan – Böcker är trendigare än någonsin och dessa vill man gärna ska synas på ett snyggt och stilrent sätt. Satsa på en snygg bokhylla i barnhöjd och ställ upp barnets alla favoriter.

Pysselbord och stolar – Majoriteten av alla barn älskar att pyssla, leka med lera, rita eller kanske leka restaurang. Bord och stolar tillverkade för barn är mycket praktiska att ha och gör dessutom att barnrummet ser lite extra snyggt ut.

Hur du väljer att inreda barnrummet är naturligtvis väldigt individuellt och ett barnrum bör alltid anpassas efter barnets egna intressen. Vissa möbler är dock nödvändiga, oavsett om barnet föredrar dockor eller tågbanor, t.ex. som förvaringslådor eller annan förvaringsmöjlighet. Ett tips är att försöka satsa på så neutrala färger som möjligt. Även om ditt barn är stormförtjust i grönt just nu så är det inte säkert att färgen kommer kännas lika lockande om ett till två år. Välj barnmöbler som är hållbara och som ni kan använda er av länge.